kaching

Rabu, 3 September 2014

Mabuhay Manila: Manila Ocean Park

Assalamualaikum wbt

Hai...

Jom sambung cerita percutian ke Manila :)

Lepas dari Rizal Park. Kami balik untuk berehat sebelum meneruskan destinasi ke lokasi seterusnya iaitu Manila Ocean Park.

chandelier kat dalam Manila Ocean Park
Manila Ocean Park ni macam aquaria kat klcc.. kalau belum berpeluang p aquaria mungkin kamu perna pegi ke muzium marin di negeri masing-masinglah kan...? Boleh imagine. So MOP itu skala besar muzium marin yang kamu pernah pergi.

Bila saya cakap besar.. memaaaang besar!!! Ada pelbagai pakej yang disediakan dalam ni. Tapi saya cuma pilih pakej yang bernilai php 600-- jellies world, trail to antartica dan oceanarium. Walaupun cuma tiga rasa puas hati jugalah kalau round semua tempat lagi puas hatilah kali... cuma tulah terkilan sebab penat we missed bergambar dengan sunset Manila Bay

3 attractions je dari semua untuk PHP 600

1. Jellies Dancing Sea Faries

1st tempat kami pergi. Waaahhhh banyaknya jellyfish... and pls be careful dengan cermin. Nanti sia-sia terlanggar cermin.

macam-macam jenis Jelly fish

2. Trail to Antartica

Tujuan sebenar saya pegi ke MOP tu sebenarnya ialah nak bawa NMD ke trail to antartica sebab dia mau pegi tempat sejuk!.  So pergilah sana. Then teringin mau pegi Seriland tapi sayangnya sudah tidak beroperasi so we spent 3 hours di MOP.

Dalam ni ada slide, penguin dan rumah sejuk lah kononnya. NMD excited nak main slide but unfortunately tak cukup tinggi then  nak tengok penguin glass nda cukup bersih.. boleh macam tu?

cermin yang tak clear :(
Lepastu ini pengalaman paling mengagumkan kot masuk tempat beku dengan baju yg alakadar je... nasib anak-anak i dah pesan pakai kasut. Tapi tulah baju ampunlah... tak lama pun kat dalam tu ambik gambar terus keluar NMD je stay sebab dia nak main snow ???

If you think Snow Walk kat Icity tu worst dont bother to come here keh3x

Compare to snow world kat Genting. Snow world is much better. Hehe..

Haruslah bergambar dengan Penguin 
So misi mamat ni ACCOMPLISHED

3. Oceanarium

Finally ada juga gambar berdua Fuh!


Dulu, 1st time masuk Aquaria terkejar-kejar nak bergambar dengan ikan yu.. NMD..tenang je..ikan yu sedang hibernate haish takpayah NMD susah-susah nak kejar

well..


Banyak tempat jual souvenir kat sini. So kalau risau tak sempat g mana-mana nak beli souvenir you can buy kat sini. Harga lebih kurang je :)

My advice... you kena spent satu hari kat sini barulah dapat round satu Manila Ocean Park :) Sangat recommended :)

So tamatlah aktiviti untuk hari itu..

Rumusan untuk hari ke dua di Manila:

We spent 5 hours untuk tour city -- intramuros, Casa Manila dan Rizal Park, dan Fort Santiago. Banyak masa kami spent di Fort Santiago dan makan hehehe..  we spent PHP 1,700 untuk transportation (van) pada hari itu dan another PHP 700(return) untuk ke Manila Ocean Park 

Next Day misi menghabiskan peso wehoo. Stay tune!!


4 ulasan:

  1. Bestnya.. Boleh pergi ni. Thanks for sharing! :)

    BalasPadam
  2. Manila Ocean Park!!!...arghh bila turn JM pulak nih

    BalasPadam
  3. cantiknya//esspecially y jelly fish tu

    BalasPadam
  4. Best laa :D i-City tu sejuk beb.. haha tapi Yun Sing antara yang boleh stay paling lama dalam tu antara kawan-kawan lain bhahaha..

    BalasPadam

kaching

Popular Posts