kaching

Isnin, 1 September 2014

Mabuhay Manila: Rizal Park

Assalamualaikum wbt.

Next is Rizal Park.

Rizal park or formerly known as Luneta Park is a very big park. So kami cuma pigi area tugu and tapak martyrdome of Jose Rizal.

tugu-tugu yang menceritakan tentang Jose Rizal



dinding  ni mengingatkan kepada dinding kat Tugu Monas Jakarta pula

sayang tiada gambar proper kami di sini :(

So di sini kalau malam diorang akan buat show menggunakan lampu but at daytime diorang cuma buat brief pasal history Jose Rizal dihukum bunuh. Cerita penuh Jose Rizal mcm lah buku sejarah yang kita pernah baca dan tengok di tv.

Sad story sebenarnya :( so kita tingu lah gambarnya ya...

And this is us :)
Bayaran php20 dikenakan utk seorang.

Oh before kami pigi Rizal Park, kami lunch dulu di Salas Street. Kami makan di shawarma snack place. Makanan arab tapi ada sentuhan manila sudah sebab boleh makan dengan nasi putih. Ngamlah untuk yang nda suka makan nasi berperisa mcm husband saya.


I choose shawarma chicken with rice memag sedap!!!!

So lepas Rizal park kami balik ke hotel untuk berehat... dan menyambung penjelajahan kami pada petang hari. Destinasi berikutnya ialah Manila Ocean Park. Stay tune!!

2 ulasan:

  1. makan lauk nasi arab dgn nasi putih,terbaeekk...hehhee

    BalasPadam
  2. kalau ke manila Rizal Park mesti include dalam itie kan

    BalasPadam

kaching

Popular Posts