kaching

Sabtu, 6 September 2014

Mabuhay Manila: Tropicana Apartment Suite

view from our balcony!

Assalamualaikum wbt

Oklah ni hari mau share tempat tinggal kami sepanjang kami berada di sana :)

Setelah mengkaji peta saya pilih tinggal di Ermita. According to wikitravel,  Ermita nda cantik macam Makati..tapi tulah semua attractions tertumpu di sana so ok saya gamble ja pilih di sana. Lagipun ikut kajian saya jem sana teruk jadi takmau buang masa terkandas dalam jem.  Risau juga lah sebab kawasan tu banyak pub.. tapi alhamdulillah tiada juga perkara yang tidak diingini terjadi.


Dekat dengan reception area ada satu sudut kecik dihiasi kolam ikan dan cermin tu dijadikan macam air terjun buatan gtu. Cermin tu macam kena simbah air ja kan? actually mcm air terjun gittew

Bangunan ni macam bangunan lama hehe..well saya tiada masalah sebab you know how much i love old house kan.. old flat pun boleh.. so beginilah exteriornya :)


Ampun lah semak ehehe.. so this is how their living room like..


master bedroom  -- with toilet

queen size bed
room no 2.
Pintu tu untuk keluar ke balkoni
Double single bed :)

old aircond ahaha.. tapi ok masih mampu menyejukkan :)
toilet dekat dengan dapur

dapur siap dengan peralatan memasak :)
Ruang makan :)
Well overall we enjoyed our stay..

Thank You Ms Erlinda for being very helpful. All of the frontliners. The driver.. we are just lucky sebab dapat hotel yang perfecto layanan pun bagus.. bukan apa kalau baca review orang pasal hotel di Manila ni banyak review yang buruk-buruk but at Tropicana Apartment kami tidak mengalami pula pengalaman begitu.. layanan baguslah.. memang recommended

Lokasi pun strategik esp Muslim,sebab susah nak cari tempat makan halal kan? so this place dekat sangat dengan shopping mall Robinson Place Mall boleh beli barang dapur di supermarket. Kalau mau makan di restoran halal pun dekat.. :) dekat dengan attractions macam Rizal Park, Intramuros, Fort Santiago gitew..ngaaaaaaaaam sangat!!

So kalau it your 1st time kat Manila then you can stay here lah.. boleh arrange transportation terus dengan diorang. so hassle free tak perlu risau kena tipu oleh taxi or what so ever :)

want more detail boleh la lawat website ini:


6 ulasan:

  1. kalau pegi sorang mmg x sesuai lah..kalau pegi bersama family or pegi grouping rasanya sesuai kan..terima kasih share info ni..JM pun belum jejak Manila maybe one fine day.leh refer sini :-)

    BalasPadam
  2. rupanya kaka buat blog baru pula kaaan..
    jaaadiii saya mau kasi masuklah ni dlm bloglist sya..
    tmpt merefer kalau mau travel

    BalasPadam
  3. alhamdulillah.rezeki aima leh travel..

    BalasPadam
  4. Saya tag awak:)
    http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/09/liebster-award-6-tagged-by-amy-j.html

    BalasPadam

kaching

Popular Posts