kaching

Ahad, 28 Disember 2014

Jelly Bunny @ Oceanus, Kota Kinabalu

Assalamualaikum wbt.

Hai.. just want to let you know another shopping mall baru dibuka di Kota Kinabalu. depan Marina Court Apartment..used to be  "waterfront". Nama mall tu Oceanus. Apa yang menarik konsep interior mall tu kan hidupan laut gittew so tiang dalam mall tu ada deco macam ni... cantik! seriously dia guna mosaict bukan lukis..so potensi nak pudar cepat tu kuranglah kan..? ehehe..


one of the deco. depan entrance
finally ada Jelly Bunny wehoo

Yang menarik hati saya untuk pergi sini tu sebenarnya mau jejak kaki ke butik Jelly Bunny.. im so in love with jelly shoes sebabnya kalis air dan plg sedap kalau driving.. im the type of person who wear shoes.. mostly orangkan nda suka pakai kasut.. my fave. shoes is Jelly shoes.. at this moment i only have 3 pairs. 2 pairs mmg pakai sampai lunyai.. so thank youlah Jelly Bunny kerana melebarkan sayapmu kemari.. hehe boleh beli JB yang affordable gittew.




Last but not least wajiblah tempel kami yang serba hijau ini :). 

Thats all for now.. see you next post. xoxo

Khamis, 18 Disember 2014

H&M 1Borneo, Sabah

Assalamualaikum wbt

Andaikata ada yang tak tahu lagi H&M yang femes itu dah bukak di 1Borneo, Sabah. Masa opening tu sampai berbaris orang ya menunggu.. kagum sungguh i.. hati memang teruja mau pegi tapi jauh betol bah dari Putatan. Boleh juga kali sampai 1 jam kalau jem.

Tapi haritu saya diarahkan untuk hadir ke family day kementerian di eco deck UMS. Balik dari family day saya pun ambiklah kesempatan untuk ke H&M yang letaknya sebelah ja dengan UMS.

Saya simpulkan H&M ni barang yang dipamerkan ikut musim.. so musim yg saya pg tu musim sejuk.. sooo bnyjlah baju sejuk dan boots.. dari emak sampailah baby.. comel gilaaa.. aduii anak-anak pun rambang mata boleh? Tapi rembat baju biasa ja sebabnya diorang ni banyak baju jalan tapi  baju pakai kat rumah tiada.. ish3x. Husband pun rembat suar slack


Sementara saya, kasut sukan yang hmm yang fancy gila...Dengar khabar ada lagi H&M akan di buka di pusat bandar Kota Kinabalu.. hah saya setuju sangat!!! Kasihanilah kami yang jauh ini hik hik

So korang suka tak pegi H&M?

Hari Aids Sedunia Peringkat Negeri Sabah


Assalamualaikum.

Hai... baru-baru ni attend majlis sambutan Hari Aids Sedunia Peringkat Negeri Sabah 2014. Banyak perkara menarik lah yang boleh dikongsikan tentang penyakit Aids ni.. forumer pun seronok ja mau dengar..tapik masa ucapan perasmian tu saya tido sedap bukan main huuu..

Antara soalan menarik yang diajukan?

Bagaimana dengan usaha memberikan kondom, khidmat berkhatan kepada golongan LGBT, Pekerja Seks ini dapat membantu? Bukankah tindakan itu seperti menggalakkan ? 

aa.. lebih kurang macam tu lah soalannya..

so the forumer pun jawab:

Kita cuba untuk bantu mereka ini untuk berubah. Tapi amat sukar untuk mengubah orang yang tidak nampak jalan. Dalam dunia ni ada orang yang jenis boleh dinasihati dan mudah berubah manakala segilintir lagi memang degil dan pilih tak mahu berubah. Apa yang kita boleh buat kita educate diri kita supaya tidak terjerumus. Dan untuk mereka ini, kita cari jalan supaya aktiviti yang mereka sukai ini tidak merebakkan penyakit kepada yang lain dengan cara menggunakan kondom, berkhatan etc...


Saya suka jawapan tu.. well yalah betul juga kan..sedangkan kita pun kalau kita dah nasihat banyak kali orang tu tak mau dengar itu dah jadi urusan dia dan tuhan.. kita dah jalankan tanggung jawab kita.. kalau dia tak mau dengar takkan kita  nak bakar dan tanam dia hidup-hidup kan? huhuhu.. so kita carilah jalan untuk elak kan?..

hik hik itu je lah post ilmiah saya untuk hari ni. Hari ni saya on leave sebab tak sihat. btw bosan dah pakai baju batik yang sama.. maybe it's about a time beli baju batik baru ewah!



Rabu, 10 Disember 2014

Shopping sambil beramal @Parkson

Assalamualaikum

Hai! Last saturday kan  i jalan-jalan pegi 1Borneo hypermall. Then masa pegi parkson nampak satu banner besar program donation persedian untuk budak-budak yg kurang mampu ke sekolah dengan membeli barangan sekolah di parkson untuk mereka. I was interested tapi masa tu i couldnt decide mau beli apa dan untuk siapa. Kalaulah saya kaya i borong je semua huu...

Then balik rumah i couldnt help to think about it. I asked my husband kalau ada tu program di  parkson kk kita join lah. Then my husband pun said yes.

So tadi lepas lunch we try our luck. We went to parkson wwsn. Alhamdulillah ada. I was excited and i asked my husband kalau boleh beli untuk girls. Misti siok...

So kami excitedlah kan beli untuk girl like we have a daughter gituu..sungguh menghilangkan stress ahaha..

Whoever get the present.. hopefully adik rajinlah belajar so you could change your future.

Last but not least kepada kawan-kawan yg berminat untuk bantu. You can go to the parkson nearby.. boleh derma berapa-berapa ja tau. Jngnlah lepas peluang macam ni ;)
Bershopping sambil beramal.

Thats all :)

Selasa, 9 Disember 2014

Makan Hujung Tahun

Hai & Assalamualaikum...

Lama sangat bah mendiamkan diri di sini.. actually i have lotsa thing to share with you guys but hmm ndataulah why malas nak taip maybe sebab i spent so much time on instagram.. do you have instagram??? Maybe we should add each other hehe.. so we could follow each other updated through instagram gitew.. what say you?

Lain cerita.. sekarang hujung tahun kalau nda makan dinner adalah juga makan bersama bahagian :) so department kami pun ada wehoo.. macam tahun lepas juga we choose pan pacific.. boss suka di sini. Saya ni jarang makan hotel kecuali ada kawin atau mmg stay di hotel dalam setahun tu boleh kira sama jarilah.. but so far i love promenade buffet lunch kali sebab ada ABC dan aiskrim.. nyummehnya...

Office kamu? Mana fevret place untuk makan-makan hujung tahun ni?

kaching

Popular Posts