kaching

Sabtu, 12 September 2015

Melaka Night 1: Melaka River Pirate Park

Assalamualaikum wbt

Sebab siang tu  kan  dadi sudah drive jauh so balik dari aktiviti siang bagi peluang dadi berehat.  Kami keluar lewat sebab tempat yang kami tuju ni memang buka waktu malam ja. Nama tempat tu Melaka River Pirate park.   Nda juga banyak tarikan dalam tu. Kawasan sunyi je. Ndada orang. dua tiga keluarga ja. Kalau nda pasal eye on Malaysia(Melaka) ada disitu boleh keluarkan dari dalam iti.

Kami pegi sini pun gara-gara mau merasa naik eye on melaka tu.  Cantik view waktu malam tapi gayat pula kami anak beranak haha. Tempat ni seberang sungai... in case you stay kat area bandar Melaka lah.. i remember kalau kat Kuching dah kena naik perahu kalau malas drive p seberang..tapi kecik ja bah sungai Melaka ni nda payah berperahu. Guna jambatan pun boleh.. comey comey je jambatannya macam macam design...remind me of Singapore la pula.

antara view yang menakjubkan i.. shopping mall ahaha..
Lepastu Apang try main trampoline. lepas tu dia gayat sebab lambung tinggi betul kan.. dia pakai tali safety tu  bah..nda tau berapa bayaran sebab dadi yang belanja.. hmm


Lepastu main motor kecik bateri tuh.. mula-mula i nda bagi tapi bila fikir.. oklah ni kan percutian diorang jg so i kasi can.. 

*Ferris Wheel-- Including GST*
Dewasa - RM 5.30
Kanak-kanak  - RM 3.20
 main di bawah eye on Melaka.  Kelas kau nak!

Sudah puas hati baru cari makan di tempat berdekatan. Hehe..kenyang kami pun pulang.  Itu je aktiviti untuk malam tu hihi.. dah selesai untuk hari itu. 




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

kaching

Popular Posts