kaching

Ahad, 30 Ogos 2015

De Art Hotel, Shah Alam

Assalamualaikum,

Hari ni mau kongsi hotel yang kami pilih di Shah Alam. I choose hotel ni sebab konsep dia yang comey. Husband bilang tu hotel pelik sebab colourful but im loving it.

Comey sebab setiap satu bilik mempunyai tema yang berlainan.. kami nda juga lah pilih tema apa-apa tapi kami dapat bilik bertema "On Cloud Nine"


Budget hotel sempit dia macam juga tune hotel bezanya hotel ni cukup lengkap yang nda lengkap heater. Im not surelah kami ka yang nda jumpa suis heater.. plus wifi pun nda berapa ok.

Overal bilik ni cute dan ada complementary breakfast di cafe sebelah hotel tu. Parking disediakan tapi guna kupon jugalah so pandai-pandailah gores sampai rasa-rasa mau bergerak tu kan?

Selain itu tiada yang mau di komplenkan kalau mau kelainan boleh la stay di sini "Hotel De Art".. hehehe..

Rabu, 26 Ogos 2015

Melaka Trip 2015

Assalamualaikum...

Lama nda menulis sini kan..?
Ni tujuan menulis pun sebab takut lupa bah.. and one more thing i want to share with my friends how was my trip to Melaka.


Al-kisahnya mmg beli tiket awal tahun konon mau celebrate anniversary di tempat orang just like we did before at Manila. Tapi few months later lepas beli tiket pregnant la pula lepastu my parents pindah rumah then macam ndada pula budget mau bercuti sebab atur rumah so i told my husband kita cancel ja lah tu trip until few weeks before the trip nah ada rezeki jalan la pula kami. Rezeki anak-anak Alhamdulillah :)) 

So trip tu dari 20-24 Ogos.20 ogos malam Kami turun di KLIA2 lepastu stayed di Shah Alam then esoknya bergerak ke Melaka.

Di Shah Alam kami stay di Boutique Hotel de Art Shah Alam. Then di Melaka di Fenix Inn. Dua-dua pun budget hotel juga.

Pengangkutan kami pinjam dari kawan baik suami. Thank you very much dan sorryyy banget kalau ada kotor sana sini lepas di guna.

Di Shah Alam cuma sempat cuci mata tingu bangunan kedai ja. Next time tau sudah mau shopping di mana hehehehe... maybe next visit boleh lah stay di Shah Alam ja kan?

Di Melaka pula walaupun nda semua muzium kami masuk sebab nda larat sudah tapi semua iti selamat disinggah ada yg tiada dalam iti pun singgah juga.

Kesimpulannya macam biasa walapun drama sana sini dan balik bercuti kena jumpa doktor cos something happened to me masa disana. Overall alhamdulillah it was great experience. Insya Allah next trip there're will be 6 of us pula yeyy!!
Bah ok... see you next post :)

kaching

Popular Posts