kaching

Rabu, 26 Ogos 2015

Melaka Trip 2015

Assalamualaikum...

Lama nda menulis sini kan..?
Ni tujuan menulis pun sebab takut lupa bah.. and one more thing i want to share with my friends how was my trip to Melaka.


Al-kisahnya mmg beli tiket awal tahun konon mau celebrate anniversary di tempat orang just like we did before at Manila. Tapi few months later lepas beli tiket pregnant la pula lepastu my parents pindah rumah then macam ndada pula budget mau bercuti sebab atur rumah so i told my husband kita cancel ja lah tu trip until few weeks before the trip nah ada rezeki jalan la pula kami. Rezeki anak-anak Alhamdulillah :)) 

So trip tu dari 20-24 Ogos.20 ogos malam Kami turun di KLIA2 lepastu stayed di Shah Alam then esoknya bergerak ke Melaka.

Di Shah Alam kami stay di Boutique Hotel de Art Shah Alam. Then di Melaka di Fenix Inn. Dua-dua pun budget hotel juga.

Pengangkutan kami pinjam dari kawan baik suami. Thank you very much dan sorryyy banget kalau ada kotor sana sini lepas di guna.

Di Shah Alam cuma sempat cuci mata tingu bangunan kedai ja. Next time tau sudah mau shopping di mana hehehehe... maybe next visit boleh lah stay di Shah Alam ja kan?

Di Melaka pula walaupun nda semua muzium kami masuk sebab nda larat sudah tapi semua iti selamat disinggah ada yg tiada dalam iti pun singgah juga.

Kesimpulannya macam biasa walapun drama sana sini dan balik bercuti kena jumpa doktor cos something happened to me masa disana. Overall alhamdulillah it was great experience. Insya Allah next trip there're will be 6 of us pula yeyy!!
Bah ok... see you next post :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

kaching

Popular Posts