kaching

Sabah Baru View Lodge, Ranau

Assamualaikum wbt

Selalunya bila orang ke Ranau, diorang akan pilih untuk tinggal di kawasan Kundasang (dekat dengan National park, Dairy farm, Kundasang War Memorial, Mesilau)  atau pun Lohan (dekat dengan hotspring). Tapi disebabkan lokasi majlis persandingan sepupu saya ialah berhampiran dengan pekan so kami pilih untuk tinggal berdekatan dengan pekan sahaja. 

Di pekan ranau tiada hotel berbintang-bintang yang ada hotel budget sahaja. Memilih hotel budget kena teliti. Biasalah takut hotel tu hotel tuuutt.. Saya sangat teliti pasal ni sebab kami bukan berdua kami kan bawa anak-anak. Keselamatan tu penting. So kami pilih untuk tinggal di "Sabah Baru View Lodge"

Haa.. lodge ni  saya google kat internet pun tiada info pasal tempat ni. Gila nervous macam manalah rupa lodge yang akan kami stay ni haish. Kami pilih lodge ni pun sebab Bu Aida yang suggest. Dia bilang kalau out stesen staff gov selalu stay di situ so saya assume tempat tu selamat lah.. Selamat lah kot sebab sebelah balai polis je. keh3x

So kami sampai di hotel lebih kurang jan 11am. Kami pilih untuk check in terlebih dahulu sebelum meneruskan perjalanan ke destinasi seterusnya.

Sampai ja kami disambut dengan rona purple waaaah! Speechless sebab baju tema kami kan purple. So funny betul ku rasa. Dahlah baju tido malam tu warna purple juga ahaha


tangga tu menuju pintu keluar. pintu tu pula ada beranda ruangan merokok kali

Bahagian receptionist
Sabtu so kami dikenakan caj RM 88 harga biasa RM 78 utk bilik katil saiz king. Ada towel dan 2 sabun kecil. Ada heater Ada aircond, ada tv tapi siaran nda terang. Ada satu ja siaran astro tapi di kawal oleh pihak lodge. Ikut mood dia kot. Nasiblah malam tu  mood dia tengok ABPBH so dapatlah tengok award fuh!!!






Sebab pernah stay hotel yang lebih selesa dan cantik di bawah RM100. Jadi saya rasa harga yang ditawarkan agak mahal jugalah dengan keadaannya yang ehem banyak semut T__T...Ada wifi tapi ndataulah ok ka enda sebab saya nda guna.Lokasi agak straregik. Senang mau cari makan. Kalau nda cukup baju pun senang mau beli. banyak kedai kat bawah Hehehe 

Overall ok lah.. tapikan kalau tiada yang penting sampai mau stay di Pekan Ranau, better tinggal di Kundasang dekat sama attractions, view pun cantik gitew nda pun terus p Poring hehehe..

Hopefully this review would help anyone yang tertanya-tanya dan ingin stay di Pekan Ranau kan khususnya tempat ni. Apa pun thnk you kepada cik Mia. You are very helpful staff  thnk youu hehe..





Thats All for now See You Next Post.xoxo

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

kaching

Popular Posts