kaching

Kuching


Hasil gaji pertama saya hehehe.. 
It also opening trip for 2014 insya allah more to come kalau ada rezeki lebih. 

Accomodation: 360 xpress City Center Kuching
Transportation: Kuching Car Rental

Day 1:
- Sarawak Cultural Village
- Cat Statue
- Waterfront
- Kedai Kek Lapis Dg Salhah


Sarawak Cultural Village
http://www.scv.com.my/
Cat Statue
 Kuching North City Hall Family Cat Statues, situated in the intersection of Jalan Tunku Abdul Rahman, Jalan Padungan & Jalan Abell, and in the middle of the 3 major shopping malls
Kuching Waterfront
Nak ke Kedai Kek Lapis Dg Salhah kena menyeberang sungai dan menapak hehe.. tapi berbaloi-baloi menapak sebab harga dan rasa pun berpatutan :)

Kedai Kek Lapis Dg Salhah
https://www.facebook.com/DayangSalhah.Kek.Lapis.Sarawak
 Day 2:
- Pasar Serikin
- Temple Cave 
- Main Bazaar
- TopSpot

Pasar Serikin
Temple Cave
Main Bazaar
The best place for souvernir dekat dengan waterfront :)

 Day 3
- Muzium Kuching
- Muzium Sarawak
- Waterfront
- Rajah Brooke Statue
- Clock Tower
- Former Court house


Muzium Kuching
http://sarawak.attractionsinmalaysia.com/Cat-Musuem.php

Muzium Sarawak
http://www.museum.sarawak.gov.my/
Semua bangunan kat bawah ni terletak berdepan dengan waterfront

Former Court House 
Rajah Brooke Monument
Fort Magherita Replica
Overall we enjoyed the trip... budak-budak pun macam tu juga. NMD (Anak Sulung) sampai tak nak balik. Looking forward to revisit this place again..hehehe..Insya Allah






















kaching

Popular Posts