kaching

Rabu, 15 Oktober 2014

AA Zest & NAIA Terminal 4

Hai 
Assalamualaikum wbt

Percutian ke Manila sudah dua bulan berlalu but still masih banyak yang nak saya kongsikan tentang pengalaman bercuti di sana especially tentang terminal mereka, how i handle the kids and so many more..So tonight i choose to share with you cerita pasal terminal dulu lah.


Penerbangan ke Manila menaiki Zest AA. Banyak juga saya baca aduan pasal servis diorang... jadi bila sudah baca macam-macam aduan so expectation pun nda tinggi lah ya.

Bila naik low cost airline so i expect kurang serba-serbi tapi nda sangka pula tempat letak tangan pun rosak huhu.. tapi sebab macam saya pun tidak memerlukannya kecuali di saat cemas.. so bolehlah saya excuse part itu...Makanan ok.... masih boleh ikut selera tekak saya what i order itulah yang saya dapat boleh refer previous post saya.

Airport hmmmmmmm sampai di Manila tiada masalah. Lama di bahagian imigresen tu satu perkara yang saya jangkakan lah... bag pun ok TETAPI bila balik ke KK tu ampunlah..... bikin berfikir lagi sanggupkah saya mengharungi penderitaan beratur panjang di depan pintu airport dan kaunter berjam-jam???? Giler ah...

Letih wooiii mau tunggu 
Sooo tambah perisa lagi sepanjang percutian kami di sana, anak kecil kami upgrade sikap.. fuh i didnt know tahap kekusutan NQD boleh sampai level semua orang risau dan panik.

Flight balik kami ke KK adalah jam 830 pagi so kami bergerak subuh gittew... So NQD dah memang meragam lah sebab kena bangun awal. Bila sampai di airport masih ok until dah lama berdiri penat dia mula lah cari "salah" untuk menangis.. biasakan budak sebelum dia nangis dia akan cari pasal... so bila dilarang dah ada point untuk dia nangis... bila nak tenangkan dia salah satu cara mudah ialah menyusukan. Sebab tak ada tempat duduk yang selesa saya dah mulai duduk di celah bag untuk ruang lebih "privacy" masa tulah staff NAIA approach. Sebab NQD mahu menyusu tapi dia nak saya pun baring sekali ishishish..

Dia tanya saya samada saya mau breastfeedkan anak saya jawab YA. So dia cakap tunggu...dia akan ambik kunci... proses ambik kunci boleh tahan lama... NQD ni sudah mulai meragam semula.. terminal dah lah kecik.. terus jadi perhatian penumpang yang lain huhuhu but tulah alhamdulillah dalam ribut-ribut NQD amuk tahap they almost let me go inside without pasport and check up semua tu tapiii tugas tetap tugas..but they tried to make it as fast as they could... so jadilah saya orang yang pertama sampai di ruangan menunggu huuuuuu...

NAIA terminal 4 ada bilik untuk bf tau..nda perasan pula kalau airport AA lain ada..tempat tukar lampin tu saya taulah hihi tapi not bilik untuk bf. Tu saya blom perna pigi lagi.. hehehe..


Sempat lagi selfie dengan the staff masa tu :)

Thank You staff NAIA Terminal 4 di atas kecekapan anda mengendalikan masalah kami hehehe.. other than that.. kesengsaraan saya menunggu berbaris panjang tu mimpi ngeri yang kalau boleh tak nak saya ulangi ahaha.. maybe nxt time nak try cebu pacific air  hehehe :)

Byebye Manila. We'll see you again :)

LAST BUT NOT LEAST!! JANGAN LUPA JOIN SEGMEN SAYA K..XOXO

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

kaching

Popular Posts