kaching

Selasa, 1 Julai 2014

My 1st Photobook Experience

Assalamualaikum wbt and Hai

So lemme lemme share with you my 1st experience working on NMD photobook.. Yeh!.. 

Haritu Pixajoy hantar newsletter yang diorang ada promosi sempena demam world cup ni lah kan.. so bila tengok harga oklah why not I try beli voucher:

 RM 32 utk 2x Mini Lay Flat 5.7"x4.2" Potrait (16 Pages) 

Voila Hasilnya


It is like baby/todler story book bah.. well you know hard paper story book tu.. supaya kalis koyak tu.. well NMD think he was on the story book. Funny juga lah cos all this time dia selalu mengaku watak dalam buku cerita asal budak lelaki ja dia kan? but this time diri dia sendiri masuk dalam buku tu. So bangga lah konon dia sebab feature dalam story book. Mudahnya menceriakan hati seorang NMD hik hik hik

So secara tidak langsung.. I dah boleh mengaku freelance writer of children story book ahaha..story book anak-anak saya sahajalah :) Pendek kata photobook ni bukan sahaja untuk muatkan gambar sahaja.. it can be a story book sebab tu lah nama dia pun photobook kan? kan?

So be creative with pixajoy gittew :) 



So ini baru hasil untuk album pertama. Album ke 2 masih dalam simpanan saya. Voucher valid until DEC so next month je lah saya print lagi.. sebab haritu beli item sahaja bukan sekali dengan harga postage huhuhu.. 

Pendek kata.. I had great experience with pixajoy.. dah pasang niat lepas ni, tiap bulan je "publish buku" haa kalah penulis you :).. so do you have experience with pixajoy ? share me your link hehehe

9 ulasan:

  1. hihi kak ku pun teringin membuat tapi malas memilih pic

    BalasPadam
  2. aku teringin mau buat kak tapi malas memilih pic

    BalasPadam
  3. Penting ada album seperti ini. Akan menyegarkan kenangan lama. masa tak boleh disimpan. Ianya tetap berlalu.

    Blog ini ka yang amasih aktif?

    BalasPadam
  4. waaa nice!! dulu sy rajin jg buat photobook, especially during high school..and i still keep it..u know, pictures with friends & the stories behind. hehe. tp skrg since ada instagram & everything, da hilang minat buat semua ni...hehe..does technology kill creativity? huhu..

    BalasPadam
  5. waaa nice!! dulu sy rajin jg buat photobook, especially during high school..and i still keep it..u know, pictures with friends & the stories behind. hehe. tp skrg since ada instagram & everything, da hilang minat buat semua ni...hehe..does technology kill creativity? huhu..

    BalasPadam
  6. mmg seswai utk bdk bdk kan...kalis koyak...time promo, mmg berbaloi jika kita beli...

    BalasPadam
  7. anak kecil memang bagus buat Photobook ni..oo kamu kat kk ek

    BalasPadam
  8. Dari anak 1st x penah cuci gambar. Sume yg snap ntah hilang mana. Huhu:(

    BalasPadam

kaching

Popular Posts