kaching

Jumaat, 11 Julai 2014

Extra Passengers

Assalamualaikum wbt

Begini...

Dulu.. masa baru kawin. Kereta suami cuma kancil. So ok lah baru kawin anak pun satu shj kan.. tapi kalau balik kampung mmg dah tak ada space kat seat belakang sebab letak barang.

Then anak 2 ada rezeki lebih bawa kereta 4wd. Oklah sebab kereta 4wd ni memang ada space utk barang so sesuailah utk kitorang tapi selalu ada masalah sebab kereta 2nd hand kereta lama then lepastu ada rezeki kitorang tukar ke mpv

Mpv ni memang kapasiti untuk 7 orang.... tapi 7 orang kalau tak bawa barang. Kalau dah bawa barang lipat kerusi dah kapasiti untuk 5 orang. Hah ngam utk kami ber5.

Well ada sebab kami pilih mpv nak bagi anakanak selesa. sebab anak-anak saya tak boleh duduk rapat-rapat. Diorang tak boleh tersentuh bila duduk kat dalam kereta boleh jadi amukan sepanjang jalan. Tempat duduk pun dah cop! But siapalah yang nak ambik tau pasal benda ni kan?

Yang orang tau kereta kami kapasiti utk ramai orang, anakanak masih kecik maksudnya extra space so maksudnya boleh tumpang anak-anak kecik boleh berasak-asak berpangku..

Err hellooo... this statement will be too harsh ya. Kenapa pula anak-anak i kena berasak-asak duduk nak bagi space untuk you duduk. Walhal anak-anak tak rapat pun dengan kamu semua. CUBA JAWAB ?

Sampai mati nda akan lupa :(


6 ulasan:

  1. hihi...mengatur betul juga idup org aaa...hehhee...padahal urang punya kereta pun..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan? haish.. bikin makan hati berulam jantung betul! bikin serba salah

      Padam
  2. nenonenoneno...hikhik....bw sini,belum ada entry baru taw.. hehehe

    BalasPadam
  3. Siapa pula tu yang cakap begitu hehe.
    Saya masih lagi setia dengan compact car. Baru anak sorang hehe

    BalasPadam

kaching

Popular Posts